shutterstock.com
StoryEditor

Pripravte si netradičný mexický obed! Kuracie tacos chutí naozaj božsky!

14.05.2020, 10:50
Recepty a tipy
Obľubujete mexickú kuchyňu? Týmto receptom si prenesiete kus Mexika priamo do vašej kuchyne. Garantujeme, že si pochutí celá rodina!

Hydinové tacos

Mexické tacos sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí neradi trávia veľa času v kuchyni. Okrem toho sa ich nemôžete prejesť. Suroviny sa totiž dajú kombinovať podľa toho, na čo máte práve chuť. Tacos tak bude vždy iné, chutné a sezónne.

Potrebujeme na 4 porcie:
250 g kuracích pŕs (ak máte v rodine vegetariána, pokojne mäso vynechajte, nič tým nepokazíte)
2 PL olivového oleja
1 ČL rímskej rasce
1 ČL mletej papriky
3 strúčiky cesnaku
1 ČL sušeného koriandra
1/2 ČL čili
1 avokádo
1/2 limetky
mleté černe korenie
2 paradajky
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 červenú papriku
1 menšiu červenú cibuľu
100 ml kyslej smotany
soľ
4 ks tortilly

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ministry of Curry (@ministry_of_curry),

Postup:
Zmiešame olej, rascu, papriku, 2 strúčiky nasekaného cesnaku, soľ, sušený koriander a čili. Marinádou potrieme kuracie prsia a opečieme ich z každej strany asi 5 – 7 minút. Necháme ďalších 5 minút odpočívať a potom mäso nakrájame na kúsky. Avokádo prekrojíme, vyberieme kôstku, dužinu vydlabeme lyžicou a vidličkou roztlačíme, zmiešame s pretlačeným cesnakom, so soľou, s korením a limetkovou šťavou. Paradajku nakrájame na menšie kocky, papriku na prúžky, cibuľu na tenké kolieska. Tortilly nasucho opražíme na panvici a potrieme guacamole, smotanou, pridáme nakrájané mäso, zeleninu, posypeme nasekaným petržlenom a zvinieme.

Náš tip:
Mäso si naložte do marinády deň vopred.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 12:48