salty pancakes with blue cheese
Zdroj: shutterstock.com

Máme pre vás tip na rýchly obed. Netradičné palacinky s modrým syrom

Prinášame vám tip na jednoduchú a zároveň chutnú večeru alebo obed. Základom je síce zelenina, ale ak si bez mäsa jedlo neviete predstaviť, do každého z nich dá jednoducho „prepašovať.“

Brokolica je na prípravu variabilná zelenina. Dá sa dusiť, zapekať, hodí sa do šalátov alebo ako príloha k mäsám. Keďže patrí k chuťovo málo výrazným druhom zeleniny hodia sa k nej výraznejšie omáčky alebo dipy, respektíve v prípade šalátov, korenistejšie alebo bylinkové zálievky. Teraz vám prezradíme recept na jednoduché ale výborne palacinky s brokolicou!

Palacinky plnené omáčkou z brokolice, modrého syra a šampiňónov

Suroviny na náplň:

200g brokolice

50 g syra s modrou plesňou (napr. roquefortu, gorgonzoly)

2 strúčiky cesnaku

1 menšia cibuľa

5 ks šampiňónov

plátok masla

60 ml zeleninového, resp. vody (ak šampiňóny pustia viac šťavy,

dam vývaru)

soľ, korenie

Palacinky:

400 ml mlieka

200 g hladkej múky

2 ks vajcia

soľ

olej na pečenie palaciniek

Postup prípravy náplne: Na jemno nakrájanú cibuľu pomaly opražíme na masle. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a necháme prehriať. Cesnak dlho nepražíme, inak zhorkne. Šampiňóny nakrájame na plátky a pridáme k základu. Zmes dochutíme soľou, korením a zľahka opražíme. Pridáme vývar a podusíme do mäkka. Odstránime zo sporáku a ešte do teplej zmesi zamiešame rozdrobený syr, až kým sa nerozpustí. Brokolicu umyjeme, očistíme a rozdelíme na malé ružičky. Dáme ju variť do viacej vody na cca 5 – 10 min. Dĺžka varenia závisí od veľkosti kúskov, na ktoré je naporcovaná. Uvarenú brokolicu scedíme a ponoríme do studenej vody. Náhle schladenie má za úlohu zastaviť proces varenia, vďaka tomu si zachová

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.