Zdroj: shutterstock

Chýba vám ázijské jedlo? Chutné recepty, ktoré si môžete spraviť v pohodlí domova

Možno ste si ich už v obchode alebo na trhu všimli, ale netušili ste, ako s nimi naložiť. Huby pôvodom z Ázie sú rovnako chutné ako tie slovenské. Ako s nimi naložiť?

Huby enoki s uhorkou a šalátom z fazuľových výhonkov
Ingrediencie:

300 g húb enoki s odkrájanými koreňmi

1 uhorka nakrájaná na veľmi tenké prúžky

1 plátok malej zelenej papričky jalapeño

1 drvený strúčik cesnaku

50 g fazuľových výhonkov

30 g jarnej cibule nakrájanej na tenké plátky

10 g bielych sezamových semienok

Dressing:

20 g svetlej sójovej omáčky

5 g cukru

2 g soli

10 ml sezamového oleja

Postup:

Povarte huby vo vriacej vode tridsať sekúnd až jednu minútu, ihneď ich schlaďte v ľadovo studenej vode a nechajte odkvapkať. Do misy pridajte uhorku, fazuľové výhonky, papričky jalapenos, jarnú cibuľku a cesnak. Premiešajte a zalejte dressingom. Pre ozdobu ešte posypte sezamovými semienkami.

Polievka miso s bielymi hubami shimeji, enoki a hlivou ustricovou
Ingrediencie:

20 g masla

1 malý strúčik cesnaku

30 g hlivy ustricovej

30 g bielych húb shimeji

10 g húb enoki

10 g nakrájaných červených chilli papričiek

50 g pasty miso

4 g suchých morských rias

50 g tofu

200 ml oleja

500 ml horúcej vody

10 nakrájaných jarných cibuliek

Postup:

V panvici opečte hlivu ustricovú a bielu hubu shimeji na masle a cesnaku. Pridajte miso pastu a trochu povarte, prilejte horúcu vodu. Pridajte suché morské riasy a varte, kým sa ich veľkosť nezdvojnásobí. Pridajte nasekané chilli papričky a jarnú cibuľku. Nakrájajte tofu na malé kocky a smažte v oleji s teplotou okolo 170 ° C. Tofu osušte papierom a hneď ako bude suché, pridajte ho do polievky.

Smažené rezance udon s hnedými hubami shimeji a hlivou ustricovou
Ingrediencie:

50 g nakrájanej šalotky

30 g masla

50 g hnedých húb shimeji

50 g hlivy ustricovej

50 g zeleného hrášku

200 g rezancov udon (balík)

25 g zeleného manga

15 g nakrájaných červených chilli papričiek

5 g čerstvého koriandra

10 g jarnej cibule

20 g vyprážanej šalotky

čerstvá šťava z 1/2 limetky

10 ml sójovej omáčky

10 ml mirinu

Postup:

Na panvici (ideálne wok) opečte šalotku, hnedé huby shimeji a hlivu ustricovú. Vhoďte rezance, premiešajte a pridajte hrášok, sójovú omáčku a mirin. Na konci varenia doplňte mangom a chilli papričkami a varte do chrumkava. Pridajte jarnú cibuľku a limetkovú šťavu, dozdobte chrumkavou smaženou šalotkou.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.