shutterstock.com
StoryEditor

Čo bude na obed? Máme pre vás TOP recept na rezeň z chudého mäsa s diétnym šalátom

19.04.2020, 10:00
Recepty a tipy
Urobte si doma rezeň taký, ako má byť a pripravte k nemu šalátik so zemiakov a cibuľky. Máme pre vás top recept!

Suroviny pre 4 osoby: 

- 200 g teľacieho stehna

- múka, vajce, jemná žemľová strúhanka na obalenie - soľ, korenie - 1 PL 33 % smotany

- 500 g bravčovej masti

- 100 g masla

- brusnice – na servírovanie

- plátok citrónu – na servírovanie

Šalát: 

- 300 g šalátových zemiakov

- 1 červená cibuľa

- soľ, korenie, cukor

- vínny ocot

- olej

- 1 ČL estragónovej horčice

- zväzok pažítky

Postup:

Rezne natenko rozklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme v múke, potom v zmesi rozšľahaného vajíčka a smotany a napokon v strúhanke. Masť s maslom rozohrejeme. Vložíme pripravené rezne a do zlatista vypražíme. Dôležité je, aby rezeň v tuku doslova plával. Pri obracaní do rezňa nepicháme vidličkou.

Rezne sa dajú pripraviť aj v rúre. Obalené rezne ponoríme v rozpustenom tuku a potom uložíme na plech, môžeme použiť papier na pečenie. Pečieme v rúre pri teplote cca 180° C až kým nezískajú zlatistú farbu. Po upečení odstránime papierovou utierkou prebytočný tuk a servírujeme so šalátom, plátkom citrónu a kopčekom brusníc.

Šalát:

Umyté neošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Necháme ich trochu vychladnúť, ošúpeme a ešte teplé nakrájame na tenké plátky. Zalejte marinádou z vínneho octu, oleja, cukru, horčice, na jemno nakrájanej cibule, nasekanej pažítky soli a čierneho korenia. Zemiakový šalát by nemal mať príliš tekutý ani hustý.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:03