grill ribs
Zdroj: shutterstock.com

Počasie nám praje! Vytiahnite si svoj gril a pripravte si šťavnaté grilované rebierka

Slnečné počasie nás už láka von. Využite ho a spravte si na svojej záhrade alebo balkóne grilovaciu párty. Veď na čerstvom vzduchu chutí najlepšie! A ak nemáte záhradu alebo gril, s ktorým môžete grilovať na balkóne, nezúfajte, nahraďte jednoducho gril rúrou,

GRILOVANÉ REBIERKA
Suroviny:
Na 4 porcie
1,5 kg bravčových rebierok
1 lyžička soli
1 lyžička čierneho mletého korenia
2 lyžičky sladkej mletej papriky
75 ml repkového oleja
Marináda:
1 dl piva
1 lyžica medu
1 lyžica sladkej mletej papriky
4 lyžice kečupu

Postup:
1 Koreniny zmiešame spolu s olejom, potrieme nimi rebrá, zabalíme do alobalu, necháme hodinku odležať. Potom dáme zabalené na gril a pomaly grilujeme.
2 Počas grilovania rebierka obrátime, aby sa prepiekli z oboch strán. Keď sú takmer hotové, odbalíme ich, dôkladne potrieme marinádou a dáme na gril dopiecť.
3 Grilované rebierka podávame s opečeným chlebom, chrenom, horčicou, kyslými uhorkami alebo baraními rohmi.
Dĺžka prípravy: 120 minút

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.