shutterstock
StoryEditor

Vyskúšajte jeden z najlepších receptov vôbec. Hovädzí guláš so zemiakmi

01.04.2020, 10:00
Recepty a tipy
Chutí skvele. Dokonca aj po niekoľkých dňoch. Neveríte? Presvedčte sa sami!

Na 4 porcie

600 g hovädzej glejovky
600 g cibule
80 g bravčovej masti
mletá údená paprika podľa chuti
40 g paradajkového pretlaku
4 strúčiky cesnaku
2 čili papričky
4 paradajky
soľ
mleté čierne korenie
350 g zemiakov
nastrúhaný tvrdý chlieb na zahustenie
25 g masla

1. Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a v kastróle na rozohriatej masti restujeme asi 10 minút do tmavo zlatistej farby. Potom pridáme mäso a spoločne opekáme 5 minút. Obsah kastróla poprášime údenou paprikou, primiešame paradajkový pretlak, prelisovaný olúpaný cesnak, na jemné krúžky nakrájané očistené čili papričky a na kocky nakrájané umyté paradajky. Spoločne opekáme ďalších asi 5 minút.
2. Potom mäsovú zmes osolíme, okoreníme a zalejeme 500 ml vody. Premiešame, priklopíme pokrievkou a varíme asi 90 minút takmer domäkka. Počas varenia obsah kastróla premiešame a podlejeme podľa potreby vodou.
3. Medzitým zemiaky ošúpeme a opláchneme. Varíme ich vo vriacej osolenej vode asi 10 minút do polomäkka. Potom ich scedíme, necháme vychladnúť a nastrúhame na jemnom strúhadle.
4. Guláš zahustíme strúhaným chlebom a preložíme do zapekacej nádoby. Na povrch rozprestrieme nastrúhané zemiaky, poukladáme plátky masla, ľahko osolíme a vložíme do rúry vyhriatej na 190 ° C. Zapekáme asi 30 minút domäkka a dozlatista. Ihneď podávame.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 22:33