shutterstock.com
StoryEditor

Na tomto makovom koláči sa stanete závislí do pár sekúnd od prvého ochutnania!

31.03.2020, 17:00
Recepty a tipy
A okrem toho, že chutí naozaj lahodne a šťavnato, máte ho spravený do pár minút a k výrobe vám bude stačiť týchto zopár ingrediencií.

Potrebujeme:

300 g maku
300 g polohrubej múky
300 g práškového cukru
2 vajcia
1 prášok do pečiva
3 dcl mlieka
100 g masti alebo masla

Poleva:
200 g práškového cukru
2 bielka
citrónová šťava

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Naučte se správně jíst. (@evagoldmannova),

Postup je naozaj jednoduchý, v podstate všetko zmiešame dokopy: (my sme použili ručný mixér) 

1. Najprv si vymiešame vajcia s cukrom a pridáme roztopené maslo alebo masť, podľa toho, čo vám viac vyhovuje. Do tejto zmesy začneme postupne na striedačku sypať múku s práškom do pečiva a vlažné mlieko. Keď máme takto krásne zarobené cesto, pridáme pomletý mak. Ak chcete mať koláč nižší, použijete väčší plech, ktorý pred tým, ako doň nalejete cesto, vymastíte a vymúčite. Koláč pečieme pri teplote 200° cca 30 minút. Cesto si však treba kontrolovať a párkrát doňho "štuchnúť" so špáradlom.

2. Počas toho, ako sa vám koláč pečie, si pripravíte polevu. Najprv si z bielok vyšľaháte sneh, potom pridáte cukor a šťavu podľa chuti. My máme radšej kyslejšie polevy, takže šťavy sme pridali viac.

3. Ihneď, ako vytiahnete koláč z rúry, polejte ho pripravenou polevou. Koláč bude tuhnúť približne hodinku-dve, potom už je len na vás, koľko kúskov zjete. Dobrú chuť :).

Náš tip: Vrch koláča si môžete ozdobiť ovocím podľa chuti. My sme vyskúšali čučoriedky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 10:55