shutterstock
StoryEditor

Spravte si domáce pečivo. Skvelý recept na biele rožky od Miriam Kalisovej

17.03.2020, 09:00
Recepty a tipy
Kedy vyskúšať prípravu domáceho pečiva ak nie teraz?

Potrebujeme:

300g hladkej múky, 200g polohrubej múky, 2čl soli, 55g ghee masla (alebo masla či oleja)

Kvások - 300ml vlažnej vody, 2čl trstinového cukru, 10-15g droždia

Postup:

Všetko spolu vymiesime na cesto, v prípade, že je príliš lepivé, dosypeme múku. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou a utierkou a necháme kysnúť polhodinu na teplom mieste. Po polhodine cestou poprekladáme a otočíme a necháme kysnúť ďalšiu polhodinu. Po vykysnutí cesto položíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na osem rovnakých častí. Z každej z nich spravíme prekladaním bochník, ktorý potrieme vlažnou vodou, prikryjeme a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Po 20-tich minútach bochníky opäť poprekladáme, otočíme, natrieme vlažnou vodou a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Neskôr z cesta vyvaľkáme rožky, ktoré necháme kysnúť ďalších 20 minút. Potrieme ich vlažným mliekom. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 250 stupňoch približne 10 minút. Potom teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme približne ďalších 5 minút.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

..sama neverím, ale dokončila som to video s rožkami ?? ..snažila som sa to urobiť čo najdetailnejšie, tak verím, že budem pre vás zrozumiteľná ??? ..keby bolo čokoľvek nejasné, píšte do komentu, rada upresním...potešíte ma veľmi, keď sa mi s vašimi vytvormi pochválite...aspoň budem vedieť, že to má zmysel pre vas ?? ...tak príjemné pečenie ? ..a onedlho vám pridám aj receptík na môj špeciálny chlebík, do ktorého ide len 5 g droždia a chutí ako z pekárne ? ..ja moc na tie kváskové srandičky nie som, ale snažím sa používať droždie rozumne a v čo najnižších gramážach, nech to nie je také to rýchlokvasné pečivo...čo sa týchto rohlíkov týka, určite ich skúste, keď sme už takto všetci doma, ten čas si nájdeme ?. . . #usmejSaMatka? #nieSomZiadnaBabovka #recepty #videoRecepty #rozky #rohliky #domace #kedNedovolisAbySvetPrestalBytGombicka #smeVtomSpolu #bodka

Príspevok, ktorý zdieľa Miriam Kalisová (@miriam.kalisova),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:57