shutterstock.com
StoryEditor

Od ochutnania najlepšej banánovej bábovky vás delí iba týchto desať ingrediencií

19.02.2020, 13:00
Recepty a tipy
Milujete pečenie a vaše deti vás za to, že pečiete, milujú ešte viac? Potom by ste mali určite vyskúšať túto banánovú bábovku. To vás už budú milovať navždy.

Čas prípravy: 70 minút ( bez chladenia)
1 porcia obsahuje: 1 317 kJ/315 kcal

POTREBUJEME:
200 g hladkej múky
1/2 ČL sódy bikarbóny
50 g kukuricového škrobu
2 veľké zrelé banány
100 ml mlieka
250 g mäkkého masla + na vymazanie
130 g krupicového cukru
4 vajcia (žĺtky a bielky oddelene)
štipka soli
práškový cukor na posypanie

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mary Bloch (@msbloch),

POSTUP:
1. Múku preosejeme a premiešame so sódou a škrobom, banány rozmačkáme na malé kúsky a premiešame s vlažným mliekom
2. Maslo vyšľaháme s 2/3 cukru do peny a postupne zašľaháme žĺtky.
3. Z bielkov, štipky soli a z ostatného cukru vyšľaháme pevný sneh.
4. Do maslovej peny zapracujeme po častiach ostatnú zmes a mlieko s banánom. Nakoniec vmiešame sneh.
5. Maslo ľahko nahrejeme a vymažeme ním formu na bábovku. Vysypeme kokosom a naplníme pripraveným cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 165 °C asi 50 minút. Či je bábovka upečená aj vnútri, zistíme, keď do nej pichneme špajdľu. Keď sa cesto na ňu nelepí, bábovka je hotová. Necháme krátko vychladnúť vo forme. Vyklopíme a pred podávaním ľahko posypeme práškovým cukrom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:24