shutterstock
StoryEditor

Stále sa neviete dočkať výplaty? Ušetrite peniaze vďaka týmto malým zmenám!

05.02.2020, 11:00
Recepty a tipy
Každý mesiac je to rovnako. Keď nám príde výplata na účet, sľúbime si, že tento mesiac už určite niečo ušetríme. Potom príde koniec mesiaca a len tak-tak nám zostanú peniaze. Ako je to možné?

Kávičky. Áno, je to krásne si kúpiť rannú kávu po ceste do práce a behať s ikonickým kelímkom v ruke. Alebo si po práci zájsť na kávu s kamoškou. Skúšali ste ale niekedy spočítať, koľko vás kávičkovanie výjde za týždeň? Nebodaj za mesiac?

Obedy. Kupujete si obed v práci? Potom pre vás platí rovnaký výpočet ako pri kávach. Celkom slušná čiastka, nemyslíte? Pripravujte si obedy doma a uvidíte, koľko peňazí ušetríte. Naviac budete mať svoj jedálníček perfektne pod kontrolou.

Snacky. Sladkosti, koláčiky, oriešky, raw tyčinky ... To všetko si v rýchlosti kupujeme, aby sme nezaútočili na prvý fast food. Pri boji za štíhlou líniou ale zabúdame na ochranu financií. Myslite na rýchly hlad a vždy noste v kabelke S.O.S záchranu.

Taxi. Ak ste milovníčky rýchlej prepravy a nemáte čas, to prvé, čo vás napadne je zavolať si taxík. Tie sú úplnými požieračmi peňazí. Skúste si svoj čas lepšie naplánovať a vyrazte skrátka skôr.

Príliš časté nákupy. Naše babky v tom mali pravdu! Je oveľa efektívnejšie napísať si zoznam a ísť na väčšie nákupy raz, dvakrát do týždňa. Všimnite si, že málokedy odíde z obchodu len s tým, po čo ste naozaj prišli. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:15