Pixabay
StoryEditor

Fašiangy sú už tu. Pripravte si obľúbené jedlo tohto obdobia, chutné fánky!

04.02.2020, 09:00
Recepty a tipy
Že ste o nich ešte nepočuli? Tak to je najvyšší čas ich vyskúšať! Sľubujeme, že nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

400g polohrubej múky, 1 KL soli, 2ks žĺtkov, 4 PL masla, 1 PL kryštálového cukru, 200ml kyslej smotany, 1/2 balenie prášku do pečiva, 2 PL rumu, olej, práškový cukor na posypanie

Postup:

Preosiatu múku zmiešame so soľou, kryštálovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo, žĺtky, rum, smotanu a vypracujeme vláčne cesto. Zakryjeme utierkou a necháme cca 1 hod. odpočívať. Potom ho natenko rozvaľkáme /ca 3 mm/ na pomúčenej doske a radielkom vykrajujeme obdlžniky,štvroce ako sa nám páči. Do každého stredu narežeme otvor. Vyprážame na rozohriatom oleji do ružova. Oleja má byť toľko, aby v ňom fánky plávali. Vypražené fánky necháme odkvapkať na servítkach. Pred podávaním ich posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:29