shutterstock.com
StoryEditor

Sladké pokušenie: Recept na fantastické čokoládové suflé s vanilkovou zmrzlinou

03.02.2020, 17:00
Recepty a tipy
Ak patríte k tým, ktorí nevedia žiť bez čokolády, tak je pre vás tento recept ten pravý! Ak ste ešte nikdy nepiekli suflé, mali by ste to čo najskôr zmeniť!

Tmavé suflé
80 minút

Potrebujeme na 4 porcie:
maslo na vymastenie formičiek
kakao alebo strúhané lúpané mandle na vysypanie misiek
4 veľké vajcia
2 PL krupicového cukru na sneh + 5 PL na žĺtky
100 g horkej čokolády
300 ml mlieka
2 PL kakaa
2 PL hladkej múky
vanilková zmrzlina

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Girl Eats World (@girl.eats.w0rld),

Postup:
Rúru rozohrejeme na 180 °C, misky na suflé vymastíme maslom a vysypeme kakaom alebo strúhanými mandľami. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. V mise nad vodným kúpeľom rozpustíme nalámanú čokoládu, dáme preč z plameňa a necháme vychladnúť. Mlieko a kakao rozmiešame v hrnci metličkou a pomaly privedieme do varu. Dáme preč z plameňa a premiešavame, kým zmes trochu nevychladne. V inej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a prišľaháme múku. Pramienkom pomaly prilievame kakaové mlieko a spoločne prešľaháme.
Zmes pomaly za stáleho miešania zahrievame nad vodným kúpeľom, kým nezhustne. Dáme preč z vodného kúpeľa, vmiešame rozpustenú čokoládu, premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Povrch zakryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila navrchu koža. Postupne zapracujeme metličkou sneh, zmes rozdelíme do misiek a pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 až 30 minút, podľa toho, či máme vyššie alebo menšie misky na zapekanie.

Náš tip: Suflé podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Kombinácia horúcej čokoládovej plnky, ktorá zo suflé vyteká, spolu so studenou zmrzlinou, tvorí neopísateľnú chuť! 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 20:32