tortellini pasta with mushrooms and tomatoe sauce
Zdroj: shutterstock.com

To je ale dobrota! Recept na tortellini s lesnými hríbmi v paradajkovej omáčke

Milujeme talianske cestoviny! Penne, tortellini, rigatoni, tagliatelle, špagety... Ochutnajte s nami, zavrite oči a predstavte si, že sedíte v niektorej vychýrenej reštaurácii v Benátkach. Alebo radšej v Miláne, Ríme či Bologni? Predstavivosti sa medze nekladú :)

Príprava: 30 minút

Potrebujeme na 4 porcie:
400 g cestovín tortellini
50 g masla
200 g čerstvých lesných hríbov (prípadne mrazených)
400 ml paradajkového pyré
3 šalotky
1 dcl bieleho vína
tymian
soľ
korenie
hrsť plocholistého petržlenu
2 PL oleja
parmezán na posypanie
mäsový vývar v prípade potreby

Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode s olejom. V panvici rozpustíme maslo a osmažíme na ňom najemno pokrájanú šalotku. Pridáme k nej nahrubo pokrájané hríby a chvíľu ich restujeme. Hneď ako hríby zmäknú, zalejeme ich vínom a necháme dusiť.
Keď lesné hríby úplne zmäknú, pridáme paradajkové pyré a zmes ochutíme tymianom, osolíme, okoreníme a necháme prevariť. Nakoniec pridáme tortellini a všetko dobre premiešame. Podávame posypané nahrubo pokrájaným plocholistým petržlenom a ručne nastrúhaným parmezánom.

Náš tip: Ak sa víno vydusí skôr, ako hríby úplne zmäknú, môžeme ich podliať vývarom.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.