krémová hríbová polievka
Zdroj: shutterstock.com

Patríte k milovníkom krémových polievok? Skúste túto výbornú hríbovú!

Ľahká príprava a úžasná chuť. Na to, aby ste potešili maškrtné jazýčky, nemusíte s vareškou pri sporáku tráviť dlhé hodiny. A chuť tejto polievky? Nepredstaviteľné lahodná! To musíte vyskúšať.

Potrebujeme:
300 g šampiňónov, prípadne iných hríbov
1 hrnček sušených hríbov
tymian (sušený alebo čerstvý)
maslo
cesnak
soľ, korenie
smotanu na varenie
krutóny

Postup:
Do misky nasypeme sušené hríby a zalejeme ich vriacou vodou. Necháme pár minút prikryté, aby sa sušené hríby vrátili naspäť do života. Vo väčšom hrnci zatiaľ na masle opražíme dva strúčiky cesnaku (nadrobno nasekané) a tymian. Pridáme nakrájané šampiňóny. Všetko chvíľu spolu opražíme, ochutíme soľou a korením. Postupne pridávame aj sušené hríby, vôbec neprekáža, ak dáme aj trochu vody, v ktorej sa lúhovali. Nasleduje smotana na varenie. Všetko spolu varíme 10 – 15 minút, aby hríby zmäkli a spojili sa všetky chute. Podávame s krutónmi a čerstvou petržlenovou vňatkou. Táto polievka je úžasná v tom, že si ju môžeme pripraviť v dvoch variantoch. Keď necháme hríby pokrájané, polievka bude príjemne ľahká. Všetko môžeme na záver aj rozmixovať ručným mixérom, potom budeme mať jemnejšiu krémovú polievku.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.