shutterstock
StoryEditor

Túžite po zmene? Toto sú jednoduché tipy, ktoré oživia vašu domácnosť

16.01.2020, 18:00
Recepty a tipy
Oživte váš dom štýlovými doplnkami. Niekedy stačí naozaj málo, aby ste sa doma cítili opäť príjemne.

1. Pohrajte sa s nábytkom
Nemusíte meniť nábytok, stačí len dokúpiť zaujímavú deku alebo prikrývku a váš interiér bude zrazu vyzerať úplne inak. Vankúšov na gauči nikdy nie je dosť. Ak túžite dodať vašej obývačke nový vzhľad, môžete dokúpiť pár nových kúskov alebo len vymeniť dekoračné poťahy. Príjemné na dotyk sú, samozrejme, poťahy z prírodného materiálu, ktoré sú však náročnejšie na údržbu. Nebojte sa a navštívte aj antikvariát, starožitníctvo alebo dobrý bazár s nábytkom. Jeden takýto kúsok s históriou krásne doplní moderný interiér. Ak máte chuť na väčšiu zmenu, pohrajte sa s dispozičným riešením a premiestnite nábytok. Spravte si skicu na papieri a budete prekvapení, koľko možností sa vám zrazu ukáže.

Náš tip: Dôležité je mať kde sedieť. Ak príde veľká návšteva, pomôžu vám ju usadiť pohodlné, praktické a imidžové pufy na sedenie. Takéto kúsky sa určite zídu v každej domácnosti.

2. Obrazy a fotografie
Fotografie vnášajú do domova špecifickú atmosféru. Budú vám pripomínať čas strávený s vašimi blízkymi, oživia vaše spomienky a vyvolajú príjemný pocit. Navyše, ak vyberiete pekný rám, môžu byť aj štýlovým doplnkom vo vašej kuchyni, obývačke, spálni... To isté platí aj o obrazoch. Steny vo veľkej miere určujú celkový dojem z interiéru a to, ako sa budeme v miestnosti cítiť. Pravda je však taká, že všetkého veľa škodí, a tak je to aj v tomto prípade. Je tak vhodné zamerať sa na jednu stenu a jednotlivé štýly obrazov a rámov príliš nekombinovať. Ideálne je zvoliť si jeden až dva druhy rámov, aby ste mali istotu, že výsledný efekt bude pôsobiť jednotne a harmonicky.

3. Odkazy na stenách
Kamenná, drevená či papierová tabuľa so zaujímavým odkazom, ktorý vás vystihuje, to je štýlový doplnok do každej domácnosti. Ak si radi píšete rôzne poznámky alebo citáty, na ktoré nechcete zabudnúť, jednoducho si namaľujte stenu špeciálnym náterom, ktorý vám umožní popísať či pokresliť nielen steny, ale aj nábytok a iné plochy z pevného materiálu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 13:10