baked hokkaido with garlic
Zdroj: shutterstock.com

To je ale dobrota! Pripravte si na večeru vynikajúcu pečenú tekvicu so šalviou a kozím syrom

Milovníci tekvice zbystrite pozornosť! Táto rýchla a hlavne neskutočne lahodná večera vám pohladí vaše chuťové poháriky.

Pečená tekvica so šalviou a kozím syrom

Suroviny:
1 menšia hokkaido tekvica
5 strúčkov cesnaku
5-8 lístkov šalvie
2 PL olivového oleja
1 PL trstinového cukru
1 dl bieleho vína
kozí syr
soľ
čierne korenie
rukola/zmes listových šalátov
sezamové semienka

Postup: Tekvicu dôkladne umyjeme. Vydlabeme z nej semienka a aj so šupou nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Poukladáme ju na plech alebo do zapekacej nádoby. Pokvapkáme olejom, posypeme cukrom, pridáme soľ, korenie, celé ošúpané strúčky cesnaku, celé lístky šalvie a zalejeme vínom. Premiešame, prikryjeme alobalom a pečieme na 170 stupňov 15-20 minút. Pred dopečením odstránime alobal, aby sa tekvica zapiekla. Na tanier dáme za hrsť rukoly alebo listových šalátov. Poukladáme pečenú tekvicu, kúsky mäkkého kozieho syra a vrch ozdobíme sezamom.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.