new york cheesecake
Zdroj: shutterstock.com

Pripravte si špeciálny cheesecake. Prinášame vám recept od vychýreného šéfkuchára!

Na prípravu jednoduchý, pritom extrémne chutný dezert má množstvo variácií. Záleží od sezóny, podľa toho aké druhy ovocia sú práve k dispozícii alebo chuťových preferencií.

Niekto má radšej karamelové alebo vanilkové príchute. S horúcich dňoch osviežia kombinácia s limetou alebo mangom. Tomáš Lazoň, šéfkuchár Wellness Hotela Borovica na Štrbskom Plese vsadil na čučoriedky. Vyskúšajte ako chutí jeho Cheesecake.

 Cheesecake s čučoriedkovým mascarpone

Na 4 porcie potrebujeme.

Suroviny: 100 g maslové sušienky, 100 g maslo, 100 g vlašské orechy, 5 PL kryštálový cukor, 100 ml šľahačková smotana, 200 g mascarpone, 100 g mrazené čučoriedky, 5 PL vanilkový cukor

Postup: Maslové sušienky spolu s vlašskými orechmi rozkutrujeme. Pridáme roztopené maslo, kryštáľový cukor a vypracujeme cesto. Cesto roztlačíme do tortovej formy a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Mascarpone, šľahačkovú smotanu spolu s vanilkovým cukrom vyšľaháme na hladký krém. Pridáme rozmixované čučoriedky. Krém vylejeme do formy s upečeným, vychladnutým cestom a necháme stuhnúť.

Zdroj: archív hotela borovica

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.