shutterstock.com
StoryEditor

Vianočný čas je pomaly, ale isto tu. Vyzdobte si váš stromček podľa feng šuej

02.12.2019, 18:00
Recepty a tipy
Skôr, ako sa otočíte, budú opäť tu. Vianoce! Magické obdobie plné pokoja a harmónie. Vaším domovom bude prúdiť pozitívna energia oveľa výraznejšie, ak spojíte vianočné tradície s filozofiou feng šuej. A začať treba pri ich dominante!

Viete, kam ho umiestniť, ako ho ozdobiť a čomu sa vyhnúť, aby ste počas Vianoc neutlmili energiu čchi, ale práve naopak, podporili harmóniu sviatočných dní?

Symbol Vianoc
Vianočný stromček je symbolom hojnosti a prosperity. Zdobiť sa odporúča živý stromček, ktorý je plný lesnej energie a napriek tomu, že je spílený, symbolizuje pulzujúci život. Svojím trojuholníkovým tvarom patrí k živlu oheň. A práve myšlienkové formy, ktoré prechádzajú ohňom, sa podľa ezoteriky na fyzickej úrovni zhmotňujú. Pri zdobení stromčeka si preto dajte záležať na tom, aké priania v podobe ozdôb si naň zavesíte.
Vyberte ten správny
Stromček potrebuje dostatok miesta, nedovoľte, aby bol ultačený niekde v kúte. Ak treba, pokojne na pár týždňov preorganizujte obývačku. Do nádoby mu dajte vodu a pravidelne ju dolievajte. Potrebuje ju nielen kvôli tomu, aby dlhšie vydržal. Týmto spôsobom rozprúdite energiu.
Symbolom hojnosti, bohatstva a vznešenosti je krásna a voňavá jedlička. Dokonalý vianočný stromček! Opatrnejší buďte pri kúpe smreka, ktorý rýchlo opadá, a preto nepredstavuje bohatstvo v pravom zmysle slova. Za zváženie stojí borovica, ktorá uľahčuje ťažký život. Dajte však pozor na to, aby nebola chorá či pokrútená. Rovnaké by boli vaše financie po celý rok.
Kam s ním?
Nikdy, naozaj nikdy neumiestňujte stromček do stredu miestnosti. Okrem toho, že bude pôsobiť rušivo, naruší sa aj samotná energia čchi a na harmonické Vianoce môžete zabudnúť. Najvhodnejším miestom je východ a juhovýchod miestnosti. Ak vám to priestor neumožňuje, prúdenie energie môžete podporiť vhodným výberom vianočných ozdôb.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?Maarit Kallio? (@maaritk),

Juh – zvoľte ozdoby a dekorácie v červenej farbe
Juhozápad – rovnako siahnite po červenej alebo zemitých farbách
Západ – použite ozdoby v zlatej, medenej alebo zemitých odtieňoch
Severozápad – vhodné sú ozdoby a dekorácie v bielej, striebornej alebo modrej farbe
Sever – siahnite po ozdobách a svetlách v studených odtieňoch sivej, modrej alebo bielej
Severovýchod – ideálne sú ozdoby v ružovej, fialovej alebo červenej farbe

Posilnite harmóniu farbami

Podľa tradičného čínskeho feng šuej zlatá a červená symbolizujú lásku a bohatstvo. Tieto teplé farby sú v dokonalej rovnováhe k studeným zimným, ktoré vyfarbia krajinu za oknami vášho domova. A nezabudnite! Ozdoby by mali byť okrúhle a sklené, aby čo najintenzívnejšie odrážali svetlo.

Červená farba – bez nej by Vianoce neboli Vianocami. Červené ozdoby predstavujú lásku, radosť a z vášho domova vyženú negatívne myšlienky. Červený stromček posilní vplyv ohňa na zhmotnenie vašich prianí.
Zlatá farba – evokuje luxus, a preto si touto farbou môžete pritiahnuť peniaze. Zároveň upokojuje a poskytne priestor pre hrejivé emócie. Ak k zlatým pridáte žlté ozdoby a gule oranžovej farby, budete nepriamo aktivovať hojnosť vašej rodiny.
Strieborná farba – v ľuďoch vzbudzuje pocit dôstojnosti a autority. Striebornou výzdobou a odtieňmi sivej vytvoríte skôr formálnejšiu atmosféru. Aby výzdoba neubrala energiu vašim prianiam, striebornú doplňte napríklad slamenými ozdobami či perníčkami.
Biela farba – ak jej neviete odolať, skúste to aspoň neprehnať. Podľa feng šuej je biela farba neosobná až mrazivá. Dajte si pozor, aby ste si ňou neprivolali citové ochladnutie vo vzťahu.
Ružová farba – vianočné ozdoby vo všetkých odtieňoch ružovej posilnia mladistvú, hravú atmosféru a majú schopnosť lásku nielen liečiť, ale i posilniť romantické chvíle. Spolu s nežnou bielou či striebornou si doma vytvoríte oázu pokoja.
Fialová farba – ak pri výbere ozdôb siahnete po tejto farbe, do svojho príbytku vnesiete nielen priateľskú atmosféru, ale i vášeň. A tej predsa nikdy nie je dosť.
Modrá farba – na vianočnom stromčeku nepôsobí vôbec nevýrazne a studeno. Práve naopak. Modrá vytvorí príjemnú atmosféru, posilní v miestnosti emócie. Jemnejšie odtiene pôsobia upokojujúco a relaxačne.
Zelená farba – chce to kúsok odvahy, ale pokojne po odtieňoch zelenej siahnite. Táto farba vzbudzuje pokoj a prináša do života energiu, optimizmus, ale tiež kreativitu a rast.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 01:39