shutterstock
StoryEditor

Skúšali ste si už pripraviť domácu nutellu? Je to ľahšie, než si myslíte!

29.11.2019, 09:00
Recepty a tipy
Nutella patrí medzi najobľúbenejšie pochúťky na svete. Načo chodiť do obchodu, keď si túto čokoládovú dobrotu môžete urobiť doma?

Príprava

  • 150g lúpaných lieskových orechov
  • 30-60ml oleja (rastlinný/mandľový)
  • 225g práškového cukru
  • 30g kakaa
  • pol lyžičky vanilkového extraktu

Postup


Recept je jednoduchý a ľahký, no výsledok ohromný. Do mixéra dajte olúpané lieskové orechy. Najlepšia je však múčka z nich. Rozmixujte tak, aby sa rozomleli na kašu. Sú už úplne jemné? V tom prípade postupne a v malých dávkach začnite pridávať olej. Potom pridajte práškový cukor, kakao a vanilkový extrakt. Poriadne všetko rozmixujete na najvyššej rýchlosti po dobu 2 až 3 minút. Nutella je hotová. Pre hustejšiu konzistenciu môžete dať menej oleja. Tá chuť a vôňa vás dostane. Vynikajúca je na čerstvom, ešte teplom pečive.

TIP redakcie: Najideálnejšie je, ak máte doma výkonný mixér, ktorý by nátierku rozmixoval na jemný krém. Receptov, ako si vyrobiť domácu Nutellu, je veľmi veľa. Niektoré radia pridať kondenzované mlieko, mliečnu čokoládu, či dokonca soľ.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 22:10