shutterstock
StoryEditor

Budete ich milovať vy, aj vaše deti. Skúste si pripraviť jednoduché pizzové slimáky už dnes

27.11.2019, 09:00
Recepty a tipy
Pizzu milujú deti, rodičia, babky - skrátka všetci. Vyskúšajte si podľa nášho receptu pripraviť slávne pizzové slimáky, po ktorých sa len tak zapráši.

Potrebujeme:

1/2 kg základného cesta na pizzu
2 strúčiky cesnaku
1 menšia cibuľa
olivový olej
400 ml lúpaných krájaných paradajok v konzerve
soľ, korenie
70 g kukurice
100 g plátkovej slaniny
100 g chedaru
10 vetvičiek tymianu
hrubá soľ
barbecue omáčka

Postup:

1. Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. V kastróliku rozohrejeme olivový olej a cibuľu aj cesnak na ňom krátko orestujeme, vložíme paradajky, osolíme, okoreníme a na miernom plameni zvaríme o viac ako polovicu. Dáme bokom vychladnúť.
2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku asi 2 mm. Potrieme ho paradajkovou zmesou, posypeme kukuricou, rozložíme naň plátky slaniny, na ňu poukladáme plátky chedaru. Posypeme lístočkami tymianu.
3. Cesto zrolujeme do rolády, ktorú nakrájame na kúsky široké asi 3 cm. Potrieme ich osolenou vodou a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C asi 10 minút. Upečené slimáky zľahka osolíme hrubou soľou, posypeme lístočkami tymianu a podávame napríklad s barbecue omáčkou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:49