shutterstock
StoryEditor

Nejde vám to v kuchyni? Vyskúšajte naše tipy, vďaka ktorým sa premeníte na gazdinku!

09.11.2019, 09:00
Recepty a tipy
Ani vy nie ste práve žena, ktorá sa s úsmevom na perách celý deň zvŕta v kuchyni? Neviete upiecť koláč a nechápete, ako niekto dokáže navariť sviečkovú na smotane? Mám pre vás zopár tipov, ako aspoň naoko vyzerať ako šikovná gazdinka.

Polievka? Áno!
Majte doma vždy mrazenú zeleninu vhodnú do polievky a bujón. S týmito dvoma pomôckami si vystačíte. Ešte si skúste naštudovať, ako sa robí zásmažka a je to! Vaša prvá polievka je na svete. Potom sa posuňte do ďalšieho levelu a urobte to isté s čerstvou zeleninou a mäsom :-).

Prívarky sú super
Naučte sa jeden – povedzme zemiakový na kyslo. No a potom to už ide samo! Presne tak isto pripravíte šošovicový, zo zelenej fazuľky... a odrazu viete navariť niekoľko jedál!

Cestoviny sú správna voľba
Uvariť vo vode ich hádam dokážete. Potom stačí už iba pripraviť omáčku: syrovú či rajčinovú, tie sú jednoduché. Na internete nájdete desiatky postupov.

Príde rodina na obed a vy neviete variť?
Zachránime vás! Kúpte hotový hummus, pita chlieb, olivy, zeleninu, rôzne druhy šuniek či salám. Ak chcete vyslovene varené jedlo, kúpte hotové pečené kura. Urobte k nemu už iba zemiakové pyré a kúpte kyslé uhorky. Na stole to bude vyzerať, že ste sa od roboty pretrhli.

Ach, to pečenie...
Hrnčekové koláče zvládne každý, dokonca aj vy, na tom naozaj nie je čo pokaziť. Na vrch zakaždým pridajte iné ovocie a môžete mať každý týždeň iný koláč.

Zborte pečivový mýtus
Chlieb a pečivo, zvlášť v celozrnnej forme, by mali byť základom denného jedálneho lístka kvôli vyváženému pomeru bielkovín, tukov, sacharidov a vitamínov. Piecť nemusíte, stačí ho kúpiť a pripraviť k nemu chutnú nátierku. Bryndzovú, rybaciu či syrovú – to dáte ľavou zadnou. V sieti supermarketov BILLA dokonca nájdete od mája v ponuke chleba a pečiva certifikované BIO výrobky bez syntetických konzervačných látok, umelých farbív a ochucovadiel. No čo si viac priať?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 16:01