poppy seeds dumplings
Zdroj: shutterstock.com

Budete sa po nich hladkať po brušku! Pripravte si vynikajúce tradičné makové šúľance

redakcia EVITA 25.09.2019, 13:00 Recepty a tipy
Šúľance s makom patria medzi tradičné slovenské jedlá. Už ste ich vyskúšali?

Potrebujeme:

400 g uvarených zemiakov

150 g celozrnnej špaldovej múky/ polohrubej

1 vajce

štipka morskej soli

250 dkg čerstvo zomletého maku

60 g masla

Postup:

Najprv si uvaríme zemiaky. Po vychladnutí ich pretlačíme a zmiešame s múkou, vajcom a soľou a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na niekoľko dielov, vyšúľame valčeky, z ktorých nakrájame menšie kúsky a šúľame šúľance. Šúľance uvaríme v mierne osolenej vode.

Keď šúľance vyplávajú na povrch, scedíme ich a polejeme maslom. Na koniec posypeme čerstvo zomletým makom a môžeme podávať! 

Zdroj: shutterstock

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.