shutterstock.com
StoryEditor

Rady maškrtíte? Potom si určite doprajte tieto nízkokalorické dobroty!

12.09.2019, 12:30
Recepty a tipy
Každý z nás si rád pochutí na niečom „hriešnom“. No tí, ktorým záleží na svojej postave, musia byť predsa len opatrnejší. No neznamená to, že musia zostať ochudobnení o úžasný pocit, ktorý prejde ľudským telom, keď sa jazyk dotkne nejakej sladkosti. Existujú totiž aj neškodné dobrôtky. Tu je zopár z nich...

Oriešky s medom
Skúste si pokvapkať za hrsť vlašských orechov medom a uvidíte, ako ľahko a rýchlo uspokojíte svoju túžbu dať si niečo sladké. Navyše tým telu doprajete ešte aj vitamíny a minerály a posilníte mozog, pretože je dobre známe, že práve orechy mozog miluje. Pokojne si ich chrumkajte aj večer pred telkou.

Riccotta s marhuľami
Obľúbený taliansky syr je obvykle „bez chuti“, ale vy to môžete zmeniť! Stačí si do neho nakrájať na kúsky čerstvé marhule, ktorých je teraz neúrekom. A odrazu máte pred sebou „plnku“, ktorá je zdravá a navyše aj chutná. Smelo sa do nej pustite! Jedzte ju však iba dopoludnia.

Cottage cheese s jahodami
Nie je to bežná kombinácia, uznávame, ale za skúšku nič nedáte. Ak chcete, aby bola táto kombinácia ešte sladšia, dajte si do nej stéviu. Mňam! Oblížete sa až za ušami a telu dodáte vlákninu a bielkoviny, ktoré podporia rast svalov. Môžete to jesť aj večer.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?Уют. Семья. Моменты.? (@scripalena),

Zelerová stonka s arašidovým maslom a jahodami
Skúste trochu experimentovať a zoberte jednu zelerovú stonku, rozpoľte ju, natrite jednou lyžičkou arašidového masla a pokrájajte za hrsť jahôd, ktoré dáte navrch. Zelerové, mrkvové, kalerábové alebo cukinové „tyčinky” vyskúšajte aj s rôznymi omáčkami, napríklad tzatziki alebo salsou. Bez výčitiek ich môžete jesť aj večer.

Jablkové „chlebíčky“
Nakrájajte si ho na krúžky a natrite nízkotučným taveným syrom – pokojne aj s nejakou príchuťou. Budete prekvapení, ako famózne to chutí. Zároveň tým do tela dostanete aj vitamín C, vlákninu a podporíte trávenie. Doprajte si ich však iba doobeda alebo maximálne do tretej hodiny popoludní.

Grécky jogurt s citrónom
Zmiešajte biely grécky jogurt so šťavou z citróna, dajte túto zmes zamraziť a o 24 hodín si pochutnajte na citrónovej „zmrzline“, od ktorej nepriberiete ani len deko! Lízať ho môžete aj o pol noci.

Pistácie so sušenými čučoriedkami
Na panvici zľahka opražte 12 pistácií, ktoré nasypte do šálky do štvrtiny naplnenej sušenými čučoriedkami. Výsledkom je pochúťka plná antioxidantov, ktorá je odpoveďou na vašu túžbu po sladkom i slanom. Vychutnať si ich môžete aj večer.

Banán s mandľami
Banán, ktorý je priam nabitý draslíkom a vitamínmi, rozpučte. Potom naneste vrstvu tvarohu a na to si dajte plátky mandlí. Tento „puding“ budete od toho momentu chcieť jesť každý deň. A aj môžete, a to hlavne ráno alebo po cvičení.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dary Silva (@fitdary36),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 04:32