Zdroj: shutterstock

Rýchla a zdravá mňamka. Pečené bataty si zamiluje celá vaša rodina

redakcia EVITA 04.09.2019, 10:00 Recepty a tipy
Nudia vás hranolky z klasických zemiakov? Vyskúšajte pečené bataty s tvarohovým dipom a nebudete ľutovať!

Potrebujeme na 4 porcie:
4 bataty
250 g hrudkovitého tvarohu
150 g jogurtu
1 PL jemne strúhaného chrenu
mleté čierne korenie
soľ
bazalku

Postup – bataty:
Bataty očistíme a celé aj so šupkou dáme na plech. Podlejeme trochou vody a pečieme asi 40 minút na 220 stupňov. Po 20 minútach bataty pretočíme, aby sa prepiekli rovnomerne z oboch strán.

Postup – dip:
Tvaroh zmiešame s jogurtom a chrenom. Dochutíme soľou, korením a nasekanou bazalkou.

Tip: Predvarené bataty sa rýchlejšie upečú.

Zdroj: shutterstock

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.