Zdroj: shutterstock

Keď ich raz ochutnáte, nikdy nebudete chcieť iné. Špenátové halušky sú tohtoročným hitom!

redakcia EVITA 23.08.2019, 15:00 Recepty a tipy
Chutný recept, po ktorom sa budete všetci oblizovať, zvládne pripraviť aj menej šikovná gazdinka.

Potrebujeme:

1/2 hrnčeka špenátového pretlaku
1 hrnček hrubej múky
vajce
soľ
bryndzu
vyškvarenú slaninu 
Postup:
Čerstvý špenár sparíme vriacou vodou a potom ho ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. Špenát, vajce a múku zmiešame a pridáme toľko vody, aby nám vzniklo polotuhé cesto. Cesto osolíme a necháme ho odpočívať aspoň hodinu. Cesto pomocou haluškovača hádžeme do vriacej, posolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch vyberieme a na sitku necháme odkvapkať. Hotové halušky podávame s bryndzou a slaninkou, alebo jednoducho so smotanou. 
Zdroj: shutterstock

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.