wholemeal pancakes
Zdroj: shutterstock.com

Pochutíte si na nich vy, ale aj celiatici. Po pudingových palacinkách sa budete oblizovať!

Azda niet človeka, ktorý by sladkú pochúťku nemiloval. Vyskúšajte s nami však vynovenú verziu, na ktorej si budú môcť pochutnať naozaj všetci.

Suroviny na 5 – 6 palaciniek

200 ml mlieka

2 ks vanilkového/čokoládového pudingového prášku alebo

70 g kukuričného škrobu (maizena)

1 PL medu

1 vajce

maslo

Postup

Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Ak chceme bezlepkovú alternatívu, použijeme bezlepkový pudingový prášok alebo kukuričný škrob (maizenu), vajce a med. Nepriľnavú panvicu rozpálime s troškou masla, nalejem cesto, opatrne rozlejeme po stranách panvice, znížime plameň a pomaly pečieme. Palacinku obrátime, až keď je z jednej strany dobre upečená, inak hrozí, že sa roztrhne. Podávame čerstvé, ešte teplé, naplnené dusenými jablkami s karamelom, s karamelizovaným ovocím, banánom a kakaom alebo tvarohom či džemom. 

Zdroj: Pixabay

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.