Zdroj: shutterstock

Hotový ho máte za päť minút. Zdravý domáci drezing ochutí šalát, ale aj mäsko

Po nízkokalorickej omáčke, ktorú si zvládnete pripraviť aj sami, vám už nikdy neostane ťažko od žalúdka.

Príprava: 5 minút

Potrebujeme na 3 porcie:
145 g smotanového jogurtu
1 PL lučiny (alebo nastrúhaného parmezánu)
15 lístkov čerstvej bazalky
3 PL olivového oleja
šťavu z polky citróna
soľ


Postup:
Všetky ingrediencie dáme do mixéra a zmixujeme. Podávame preliaty na mäsku alebo grilovanej zeleninke.

Náš tip: Namiesto jogurtu môžete použiť aj pochúťkovú smotanu. Citrón môžete nahradiť limetkou. Ak máte intoleranciu na mliečne, výborne chutí aj tak obyčajne, s pridaním vody, ako zálievka. Ak máte radi pikantné chute, pridajte čierne korenie, čili, alebo kúsok cesnaku. Vedela by som si ho predstaviť aj s chrumkavým zeleným korením.

Zdroj: pexels

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.