instagram
StoryEditor

Jednoduché, chutné a nápadité. Pripravte si mini tartaletky doma aj vy!

01.08.2019, 10:00
Recepty a tipy
Recept, ktorý si nepochybne obľúbite aj vy, si môžete pripraviť s akýmkoľvek ovocím.

Príprava: 45 minút 

Potrebujeme na 20 tartaletiek:
250 g ovsených vločiek (s klíčkami)
50 g nasekaných mandlí
štipku soli
1 ČL vanilkového extraktu
1 ČL mletej škorice
130 g medu alebo agávového sirupu
100 g masla
150 g kvalitnej čokolády na varenie
100 g masla
0,5 dl smotany na šľahanie

Postup:
Rúru predhrejeme na 165 °C. V hrnci rozpustíme maslo s medom, vanilkou, škoricou a soľou. Ešte teplú hmotu premiešame so zmesou vločiek a mandlí.
Pripravíme si pekáč na pečenie minimafinov a do každej formičky lyžičkou nanesieme vzniknuté vločkové cesto tak, aby bolo rovnomerne na dne aj na bokoch. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 20 – 25 minút.
Po upečení tartaletky necháme vychladnúť a polievkovou lyžicou naplníme ešte teplou čokoládou. Tú vytvoríme vo vodnom kúpeli rozpúšťaním čokolády, masla a dôkladným premiešaním so smotanou. Keď čokoláda v tartaletkách stuhne, uložíme na každú jednu čerstvú jahodu so stopkou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

TARTALETKY S KVĚTEM ČERNÉHO BEZU A JAHODAMI ? Už jsem se bála, že recept nestihnu sepsat a bez odkvete, ale ještě je ho všude plno. Tak určitě vyzkoušejte, tartaletky jsou osvěžující a velmi lehké na přípravu. ? Těsto: 125g hladké mouky 60g studeného másla na kostky 1 žloutek Špetka soli • Vše smíchám a vypracované těsto nechám v lednici asi 30 min. odpočinout. Poté jím vyložím 5 formiček na tartaletky, dno propíchám vidličkou a dám péct na 180C asi 12min. • Na náplň: 1 smetana 30% 1 řecký jogurt 2 bezové květy 2 plátky želatiny 1 PL třtinového cukru Jahody • Do Smetany vložím oba květy bezu a nechám v uzavřené nádobě v lednici 12-24 hodin louhovat. Poté smetanu scedím, dám do hrnce, přidám cukr a zahřeji. Želatinové plátky si dám do vody na pár minut nabobtnat a přidám je do smetany, ve které se rozpustil cukr. Když je želatina rozmíchaná, přemístím smetanu z tepla do mísy a smíchám s řeckým jogurtem. • Na dno upečeného těsta pokladu plátky jahod a zaliji až po okraj smetanovou náplní. Takto dám min. na 3 hodiny do ledničky zatuhnout. Nakonec ozdobím jahodami a bezovými květy. ? . . . #dezert #snesnidam #snidane #jimezdrave #recepty #instafoodcz #neodolatelnedobre #vkuchyni #tartaletky #tartalettes

Príspevok, ktorý zdieľa Lenka Švandová (@svanda_varit),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 10:28