shutterstock
StoryEditor

Jednoduchá, rýchla a najmä lahodná. Skúste si pripraviť kukuricovú polievku aj vy

24.07.2019, 11:00
Recepty a tipy
Nezaťaží žalúdok, no zároveň nasýti. Farebná polievka z kukurice patrí medzi dobroty, ktoré sú na leto ako stvorené. Výhodou je, že ju bez problémov zvládnu pripraviť aj tie menej šikovné gazdinky.

Potrebujeme:
2 kukuričné klasy
2 šalotky
2 strúčiky cesnaku
1 PL čerstvého nastrúhaného zázvoru
1 batat
4 PL olivového oleja
1 ČL mletej kurkumy
500 ml zeleninového vývaru
300 ml vody
1 KL morskej soli
čerstvú koriandrovú vňať

Postup: Umyté klasy zarovnáme v dolnej časti kvôli stabilite a vertikálnym rezom zo všetkých strán oddelíme zrná. Vo väčšom hrnci na olivovom oleji 3 minúty opekáme pokrájanú cibuľu. Potom pridáme kukuričné zrná a pokračujeme ďalších 10 minút, občas miešame. (Zopár lyžíc kukurice v tejto chvíli odložíme bokom pre záverečné vloženie do polievky.) Poprášime kurkumou a na veľmi slabom plameni intenzívne miešame, krátko na to pridáme aj posekaný cesnak a strúhaný zázvor. Nakoniec všetko zalejeme horúcim vývarom (500 ml), vriacou vodou (300 ml), vložíme očistený a pokrájaný batat, pridáme soľ a varíme pod pokrievkou 20 minút. Uvarené suroviny rozšľaháme ponorným mixérom. Posekanú koriandrovú vňať vložíme do hotovej polievky.

TIP: Ak chcete dosiahnuť krémovejšiu konzistenciu, skúste po rozmixovaní pridať kokosové mlieko a polievku ešte dodatočne prevariť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:21