Zdroj: Pixabay

Neviete čo s marhuľami? Takto si z nich pripravíte chutný domáci džem, ktorý si zamiluje každý

redakcia EVITA 22.07.2019, 12:00 Recepty a tipy
Využijete ho k palacinkám, do koláčov, alebo len tak na chlebík. Džemy sú už niekoľko desaťročí obľúbenou pochúťkou, ktorá patrila už do kuchýň našich starých mám. Nemala by tak chýbať ani vo vašej.

Potrebujeme:
1 kg zrelých marhúľ
80 dkg kryštálového cukru

Postup:
Marhule nakrájame na malé kúsky a zasypeme kryštálovým cukrom. Navrchu necháme viac cukru, zakryjeme a necháme odstáť do druhého dňa. Potom dáme do hrnca za naberačku odstátych marhúľ a miešame, kým sa nám oddelí v strede varechou cestička. Hotové dáme do druhého hrnca a pokračujeme ďalej. Keď budeme s marhuľami hotové, druhý hrniec dáme na sporák, aby bol džem horúci, a nalievame ho do pohárov. Viečkami zavreté poháre necháme asi hodinu odstáť a vychladnúť pod utierkou.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.