Zdroj: Pixabay

Špíz, aký ste ešte nejedli. Po grilovanej dobrote s kukuricou sa budete zaručene oblizovať

Bez milovanej letnej pochúťky to na večernej garden párty nie je ono! Prinášame vám vylepšený recept na grilovaný špíz. Pochutí si, zaručene, každý.

Doba trvania: 7 hodín

Potrebujeme na 4 porcie:
600 g kuracieho mäsa, 1 strúčik cesnaku, 3 PL oleja, 4 PL ananásového džúsu, soľ, korenie, 2 mladé kukurice, 1 malú zelenú papriku, 1 malú červenú papriku, 2 malé cibule


Postup:
Kuracie mäso pokrájame na kúsky, cesnak pretlačíme. V miske premiešame olej, džús, soľ, korenie. Marinádu vlejeme do plastového uzavierateľného téglika, pridáme kocky mäsa a odložíme rozležať do chladu na 6 hodín, najlepšie cez noc.
Kukurice očistíme od šúpolia a vlákien, pokrájame na hrubšie kolieska. Papriky zbavíme stopiek a jadierok, nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenšie kolieska. Na špízy napichujeme striedavo mäso, kukuricu a papriky. Grilujeme na strednom plameni. Počas grilovania špízy otáčame.

Zdroj: shutterstock

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.