shutterstock.com
StoryEditor

V kuchyni sa zelení. Prekvapte týmto jednoduchým a rýchlym receptom

04.06.2019, 14:00
Recepty a tipy
Pripravte návšteve zdravú chuťovku zo zeleného ovocia. Avokádové guacamole. Budú sa oblizovať až za ušami. A pre svoju krásu a zdravie doplňte do jarnej kuchyne aj pór.

Zdravie je základ
Aj preto rada v kuchyni používam avokádo. Toto ovocie obsahuje veľa telu prospešných vitamínov a živín – napríklad vitamín K, vitamín C či kyselinu listovú. Dokonca je v ňom viac draslíka ako v banánoch. A ten je dôležitý na udržanie zdravej hladiny krvného tlaku.

avocado unsplash.com

Guacamole pre návštevu

Potrebujeme:
3 avokáda, šťavu z 1 limety, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL rasce, 1/2 ČL červenej papriky, 1/2 stredne veľkej cibule, 1/2 papričky jalapeno, 2 paradajky, 1 PL nasekaného koriandra, 1 strúčik cesnaku

Postup:
Avokáda rozpolíme, vyberieme kôstky, ošúpeme. V miske dohladka vidličkou roztlačíme dužinu. Pokvapkáme limetovou šťavou, premiešame. Pridáme soľ, rascu, papriku. Vmiešame nakrájanú cibuľku, polovicu papričky jalapeno, paradajky, koriander a cesnak. Pridáme jednu polievkovú lyžicu zvyšnej limetkovej šťavy. Necháme odstáť pri izbovej teplote asi hodinu a potom servírujeme. Napríklad s hriankami.

Omladzovacia kúra
Stačí do stravy pridať pór. Zlepšuje pleť, vlasy a tiež podporuje vylučovanie prebytočnej vody z organizmu. Je jemnejší ako cibuľa či cesnak a jesť ho môžete aj pri redukčnej diéte, keďže je nízkokalorický. Nakrájajte si ho na chlieb alebo ho použite ako prísadu do šalátu. Vynikajúci je aj v dusených a zapekaných jedlách.

leek shutterstock.com

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:10