Zapekaná cuketa
Zdroj: www.pixabay.com

Lahodný obed, ktorým ohúrite každého milovníka zdravých chutí: Zapekaná cuketa

Pripravte si túto bombu plnú zdravia aj vy!

Podporuje trávenie
Kuskus alebo marocká cestovina je veľmi zdravá potravina. Obsahuje množstvo užitočných látok, ktoré podporujú náš organizmus. Je veľmi ľahký, a teda aj prospešný pre naše trávenie a správne fungovanie tráviaceho systému. Je výborný na chudnutie. Táto vďačná potravina sa dá pripraviť na slano a aj na sladko. Vyskúšajte aj celozrnný kuskus, obsahuje 3-krát viac vlákniny ako tradičný.

Potrebujeme:
1 cuketu
2 paradajky
1 PL pretlaku
3 PL kuskusu
parmezán
3 PL kukurice
1/2 cibule
oregano
soľ

Postup:
Cuketu rozrežeme a lyžicou vydlabeme vnútro, ktoré si nastrúhame na drobno. Na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané paradajky, vnútro z cukety, trochu nastrúhaného parmezánu a pretlak. Po 10 minútach odstavíme z varu, pridáme kuskus, kukuricu a prikryjeme. Necháme pod pokrievkou asi 10 minút, aby kuskus zmäkol.

Rozrezanú cuketu osolíme, okoreníme, posypeme oreganom a naplníme plnkou. Posypeme ešte trochou parmezánu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 30 minút.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.