Zapekaná cuketawww.pixabay.com
StoryEditor

Lahodný obed, ktorým ohúrite každého milovníka zdravých chutí: Zapekaná cuketa

23.04.2019, 15:00
Recepty a tipy
Pripravte si túto bombu plnú zdravia aj vy!

Podporuje trávenie
Kuskus alebo marocká cestovina je veľmi zdravá potravina. Obsahuje množstvo užitočných látok, ktoré podporujú náš organizmus. Je veľmi ľahký, a teda aj prospešný pre naše trávenie a správne fungovanie tráviaceho systému. Je výborný na chudnutie. Táto vďačná potravina sa dá pripraviť na slano a aj na sladko. Vyskúšajte aj celozrnný kuskus, obsahuje 3-krát viac vlákniny ako tradičný.

Potrebujeme:
1 cuketu
2 paradajky
1 PL pretlaku
3 PL kuskusu
parmezán
3 PL kukurice
1/2 cibule
oregano
soľ

Postup:
Cuketu rozrežeme a lyžicou vydlabeme vnútro, ktoré si nastrúhame na drobno. Na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané paradajky, vnútro z cukety, trochu nastrúhaného parmezánu a pretlak. Po 10 minútach odstavíme z varu, pridáme kuskus, kukuricu a prikryjeme. Necháme pod pokrievkou asi 10 minút, aby kuskus zmäkol.

Rozrezanú cuketu osolíme, okoreníme, posypeme oreganom a naplníme plnkou. Posypeme ešte trochou parmezánu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 30 minút.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 11:40