burgerpexels.com
StoryEditor

Nebojte sa experimentovať: Cviklové hamburgery, ktoré si zamilujete

18.04.2019, 15:18
Recepty a tipy
Aj v kuchyni sa dajú robiť zázraky, vďaka ktorým sa budete cítiť lepšie.

Potrebujeme:
celozrnné pečivo
700 g cvikly
1 menšiu cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
6 PL hladkej špaldovej múky alebo posekaných ovsených vločiek
zeleninu podľa chuti
soľ
čierne korenie
majoránku
kokosový olej

Postup:
Cviklu dáme variť na 10 minút. Keď je cvikla vychladnutá, ošúpeme ju a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce a špaldovú múku. Masu dochutíme soľou, čiernym korením, majoránkou. Zmes dobre premiešame a vytvoríme placky.

Pripravíme si plech, ktorý si vystelieme papierom na pečenie, ktorý je potretý kokosovým olejom. Pripravené placky naň poukladáme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov z každej strany zhruba 25 minút. Zatiaľ si pripravíme celozrnné pečivo, ktoré naplníme zeleninou. Upečené placky vložíme do žemličky.


Tip: K hamburgerom môžeme pripraviť aj fantastický jogurtový dip, ktorý im dodá perfektnú chuť.

Imunitná bomba
Cvikla významne podporuje obranyschopnosť organizmu, pôsobí na detoxikáciu a zbavuje telo odpadových látok. Lekári tiež odporúčajú piť denne pohárik cviklovej šťavy ako prevenciu proti rakovine. Tepelne upravená zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a pokožky, má teda aj omladzujúci efekt. Viete, že ak cviklu pripravíte v tlakovom hrnci alebo upečiete v alobale, zachováte tak najviac vitamínov a minerálov?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 22:31