pinterest.com
StoryEditor

Zdravá desiata pre vaše deti: Pripravte im domáci mliečny rez bez múky

08.02.2019, 10:50
Recepty a tipy
Všetky mamičky to poznáme. Ideme nakupovať s deťmi a chcú presne to, čo vidia v reklame- najčastejšie mliečny rez. Je naozaj chutný, ale nie je nad to, ak vieme, z akých surovín je jedlo pripravené. Máme pre vás recept na mliečny rez a úplne bez múky.

Potrebujeme:

Cesto

cukor 100 g

vajcia 5 ks

kakao 50 g

Náplň:

1 stužovač do šľahačky

33% smotana na šľahanie 250 ml

Postup:

Cesto si pripravíme tak, že oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hladkej nadýchanej hmoty a pridávame postupne kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne zmiešame so žĺtkami a kakaom.

Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. V trúbe vyhriatej na 190 stupňov pečieme zhruba 10 minút.

Počas pečenia si pripravte náplň. Smotanu so stužovačom vyšľaháme bežným spôsobom. Ak chcete rezy sladšie, môžete pridať trochu práškového cukru.

Upečené a vychladené cesto rozdelíme na dve polovice. Z nich jednu potrieme náplňou a druhé naň položíme. Necháme vychladiť v chladničke a môžeme podávať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:09