minitortičky s makovým krémomKatka Kincelová
StoryEditor

Mandľové minitortičky s makovým krémom ulahodia chutiam a ozdobia váš stôl

03.12.2018, 10:32
Recepty a tipy
Rozmýšľate, čo upiecť na Vianoce? Prinášame vám fantastický recept, ktorému neodoláte.

Korpus:

6 vajec

200 g kryštálového cukru

100 g hladkej múky

3 lyžice mandľovej pasty (alebo 90 g veľmi najemno pomletých mandlí)

Krém:

100 g jemného tvarohu

100 g cream cheese

50 g kyslej smotany

100 g mascarpone

50 ml smotany na šľahanie

200 g mletého maku

100 g práškového cukru

Vo vodnom kúpeli šľaháme vajcia s cukrom. Aby bol korpus dokonalý, šľaháme vaječnú penu nad parou, kým nedosiahne teplotu 60 stupňov. Vtedy má ideálnu hustotu a konzistenciu. Vajíčkovú penu odstavíme z vodného kúpeľa a primiešame do nej aj múku a mandľovú pastu.

Pripravený korpus rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160 stupňov približne 20 minút. Ja som korpus piekla vo forme 22 x 27 cm. Po upečení a vychladnutí z korpusu vykrajujeme krúžky ľubovoľnej veľkosti, ktoré nám budú tvoriť základ tortičiek. Sami si môžete určiť veľkosť a počet tortičiek, ktoré nám vyjdú.

Na krém spolu vyšľaháme všetky mliečne produkty s cukrom a nakoniec doň po lyžiciach pridávame aj mletý mak. Mak krém krásne zahustí a bude sa s ním po zachladení veľmi dobre pracovať. Hotový a vychladený krém nanášame na vykrojené korpusy pomocou cukrárskeho vrecka alebo len tak lyžicou, ktorá nám zabezpečí dokonale nedbalý efekt.

Viac skvelých receptov nájdete v našom špeciáli Vianočné pečenie.

vianočné pečenie

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 00:02