Zdroj: Pavel Funfál

Výborné pudingové palacinky bez lepku: TIETO vám zaručene budú chutiť!

Vo väčšine receptov na palacinky figuruje múka. Ide to však aj bez nej. Stačí, ak múku nahradíte pudingovým práškom alebo kukuričným škrobom. Takého palacinky chutia výborne a sú vhodné aj pre celiatikov.

Suroviny na 5 – 6 palaciniek

200 ml mlieka

2 ks vanilkového/čokoládového pudingového prášku alebo

70 g kukuričného škrobu (maizena)

1 PL medu

1 vajce

maslo

Postup

Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Ak chceme bezlepkovú alternatívu, použijeme bezlepkový pudingový prášok alebo kukuričný škrob (maizenu), vajce a med. Nepriľnavú panvicu rozpálime s troškou masla, nalejem cesto, opatrne rozlejeme po stranách panvice, znížime plameň a pomaly pečieme. Palacinku obrátime, až keď je z jednej strany dobre upečená, inak hrozí, že sa roztrhne. Podávame čerstvé, ešte teplé, naplnené dusenými jablkami s karamelom, s karamelizovaným ovocím, banánom a kakaom alebo tvarohom či džemom. 

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.