rawery.sk
StoryEditor

Maškrtenie bez výčitiek: Recepty, ako pripraviť dezert v pohári

19.09.2018, 11:53
Recepty a tipy
Zunovali sa vám klasické koláčiky, chcete svojich hostí prekvapiť alebo len jednoducho NEMÁTE ČAS? Tieto recepty spĺňajú všetko. Sú rýchle, inovatívne a farebné. A navyše bez lepku, laktózy a trošku aj raw. Vyskúšajte niektorý z receptov na ozdobné poháriky.

Špeciálne pre čitateľky Evity pripravila Mária Richtáriková z Nitry recept na vynikajúce recepty. Príprave nepečených dobrôt sa venuje viac ako 4 roky. Na jej dezertoch si ľudia pochutnávajú v mnohých kaviarniach v niekoľkých slovenských mestách. Teraz máte možnosť vyskúšať si jej tajné recepty doma! Z jej projektu RAWERY vybrala svoje obľúbené.

ČOKO- BANÁNOVÝ PUDING

Najobľúbenejšia kombinácia, ktorá medzi hosťami pôjde ako prvá.

Na prípravu 10ks pohárikov potrebujete:

70g mandlí

30g kokosu

10g makadamových orechov

40g sušených datlí

2ks banánu

50g kešu orechov

2lyžice kakaového masla

1 lyžicu medu

kvalitné kakao

 

Z mandlí, kokosu, orieškov a datlí v kvalitnom mixéri pripravíme zmes, ktorá je jemne lepivá (ak do orieškov pridáme datlí menej, vznikne nám oriešková sypká zmes, ktorá je tiež vhodná). Touto zmesou naplníme dná pohárikov alebo kelímkov.

Na túto vrstvu nakrájame pár kolieskov banánu. Potom si z kešu orieškov, medu, kakaa a ďalšieho banánu pripravíme “puding”, do ktorého na záver pridáme rozpustené kakaové maslo. Ak sa vám zmes bude v mixéri ťažko mixovať, pomôžte jej troškou vody alebo kokosového mlieka.

MANGOVÉ POHÁRIKY S MALINOVÝM CHIA DŽEMOM

100g čerstvých malín si rozmiešame lyžičkou s chia semienkami a necháme oddýchnuť, aby sa nám vytvoril "džem". Ten po malých lyžičkách dáme na spodok pohárikov.

1 celé mango očistíme, nakrájame a v blenderi zmiešame s ešte horúcou agarovou hmotou. Podľa potreby prisladíme medom. Nalejeme do pohárikov a dáme stuhnúť do chladničky.

TIP: Ako si pripraviť agar? 3dcl vody, 1 kávová lyžička agaru

Postup: Vo vode rozmiešate lyžičku agaru a necháte variť. Privediete do varu a varíte maximálne minútu, v podstate necháte len dobre "prebublať". Vypnete sporák a necháte trošku vychladnúť - nie tak, aby vám želatína zhustla. Potom do hmoty zapracujete iné ingrediencie, krémy, omáčky..

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 07:41