Katka Kincelová
StoryEditor

Evelyn Kramerová: Konečne si jedlo užívam!

31.05.2018, 10:36
Recepty a tipy
U Evelyn ”Fresh“ Kramerovej voňajú rozkvitnuté tulipány a všade, kam sa pozriete, sú jednorožce. keď dopijete kávu, vo vnútri šálky si prečítate, že ste skvelá...vedeli sme, že nudiť sa rozhodne nebudeme. O Evelyn a ešte oveľa viac sa dočítate v našom novom Evita špeciál, ktorý je už v predaji.

DETSTVO, DIÉTY A SEBALÁSKA
Evi, aký je tvoj vzťah k chudnutiu a diétam?
Teraz sa stravujem podľa Bukovského Plánu B. Pán Bukovský vyzerá strašne prísne, ale to, čo hovorí, mi dáva zmysel. A čo ma k nemu priviedlo? Môj celoživotný problém s jedlom. Od veľmi skorého veku diétujem, vlastne som s tým začala ešte ako dievča, trochu dobrovoľne a trochu kvôli okolnostiam. Kým sme žili s rodinou na Slovensku, bola som chudé dieťa, ktoré však v Amerike začalo bucľatieť. Nie príliš, no stačilo to na to, aby na mňa po návrate domov začali druhé deti ukazovať prstom a vysmievať sa. Tam niekde sa začal môj celoživotný kolotoč diét, lenže keď ako dieťa niečo nesmiete, keď si zakazujete čosi, po čom túžite, zanechá to vo vás divný pocit a ten mám vo vzťahu k jedlu dodnes.

V Amerike si ako dieťa prežila štyri roky. Ako si na to obdobie spomínaš? 
Náš odchod tak trochu pripomínal telenovelu, pretože otec, ktorý miluje cestovanie, túžil odísť z Kubína a vyskúšať žiť v Amerike. Bola to vlastne jeho iniciatíva, na čo mama, ktorá je v týchto veciach menej odvážna, povedala – dobre. Oco tam mal super prácu, ale mamina si nezvykla a po štyroch rokoch sa chcela vrátiť domov. Často si vravím, že to bola dobrá skúsenosť, a viem, že to bolo najlepšie obdobie môjho života. Bola som bezstarostná, slobodná a pohybovala som sa v spoločnosti ľudí, ktorí nikoho a nič neriešili.

Až kým si neprišla domov a nezačala chudnúť. Po takom dlhom čase už musíš diéty nenávidieť... 
Nemám ich rada, neuznávam ich a ani ich neodporúčam. A to si naozaj môžem po tých rokoch dovoliť povedať (smiech). Je zvláštne, že napriek tomu, aká som aktívna a energická, napriek tomu, koľko cvičím a hýbem sa, aj napriek tomu, že sa neprejedám a odmalička nepijem sladené nápoje, mám stále problém s váhou navyše. No som rada, že som sa za to konečne prestala obviňovať. A mať sa rada? To bol u mňa neskutočne dlhý proces, ale rozhodnutie, že už nebudem diétovať, že sa nebudem týrať, ale budem normálne jesť, bolo pre mňa naozajstným vyslobodením.

Viac sa dočítate v našom Evita špeciály ...

Evelyn nám tiež prezradila jej obľúbený recept na lievance s jogurtom, javorovým sirupom a ovocím

Potrebujeme: celozrnnú špaldovú múku, nízkotučné mlieko, cukor podľa potreby, sódu bikarbónu, trošku tuku na vymastenie panvice, biely jogurt, javorový sirup, maliny, čučoriedky a zmes orechov


Príprava: Múku a mlieko zmiešame tak, aby vzniklo redšie cesto, podobné ako na klasické palacinky (ak je príliš husté, dolejeme doň ešte mlieko). Pridáme trošku cukru a sódu bikarbónu. Cesto necháme chvíľu odstáť a potom na omastenej panvici formujeme lievance, ktoré z každej strany chvíľku opekáme dozlatista. Hotové lievance podávame dozdobené lyžicou bieleho jogurtu, preliate javorovým sirupom a dochutené malinami, čučoriedkami a posekanými orechmi.

Tip Evelyn: Panvicu potierajte tukom naozaj máličko, lievance sa nelepia a dobre sa s nimi pracuje. Na dochutenie použite obľúbené ovocie, výborne sa k nim hodí aj banán alebo jahody.

Katka Kincelová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 10:09