twitter.com
StoryEditor

Cukrárka svadobnej torty na kráľovskú hostinu prezradila recept: Potrebovala až 500 vajec!

21.05.2018, 13:24
Recepty a tipy
Neodmysliteľnou súčasťou svadby je torta. Tá nemohla chýbať ani na kráľovskej svadbe princa Harryho a Meghan Markle.

Mladomanželia si vybrali skúsenú americkú pekárku Claire Ptak, ktorá vedie v Londýne prestížnu cukráreň Violet Bakery. Doterajšie torty na kráľovských svadbách sa niesli v duchu pompéznosti a prepracovanosti. Svadobná torta Meghan a Harryho bola skôr jednoduchá, nemala toľko poschodí ako jej predchodcovia a zdobenie bolo len v jednoduchom duchu.

Kensingtonský palác zverejnil aj samotný recept na Lemon Elderflower Cake - citrónovo-bazovú tortu s chuťami jari ozdobenú maslovým kémom a jedlými kvetmi. Nech sa páči:

200 Amalfi citrónov

500 organických vajec zo Suffolku

20 kg masla

20 kg múky

20 kg cukru

10 fliaš bazového sirupu (baza pochádza zo súkromného sídla kráľovnej Alžbety II. v Sandringhame)

600 hostí si pochutnalo okrem iného na škótskych homároch, grilovanej anglickej špargli či kroketách plnených konfitovaným windsorským jahňacím, uviedla agentúra AP.

Popri šampanskom sa ako dezert podávali napríklad pistáciové makrónky, rebarborové koláčiky a koláčiky s pomarančovým crème brûlée.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 14:01