rawery.sk
StoryEditor

Pripravte si osviežujúci jahodový RAW cheesecake s vanilkou

21.05.2018, 12:05
Recepty a tipy
Všade okolo nás sú samé jahody. Sú zrelé, šťavnaté, sladké, červené a v sebe nesú posolstvo prichádzajúceho leta.

Špeciálne pre čitateľky Evity pripravila Mária Richtáriková z Nitry recept na vynikajúcu jahodovú raw tortu. Príprave nepečených dobrôt sa venuje viac ako 4 roky. Na jej dezertoch si ľudia pochutnávajú v mnohých kaviarniach v niekoľkých slovenských mestách. Teraz máte možnosť vyskúšať si jej tajné recepty doma! Z jej projektu RAWERY vybrala svoj obľúbený recept.

Ingrediencie:

150g mandlí
50g vlašských orechov
100g sušeného kokosu
200g sušených datlí (odporúčame datle pred prípravou aspoň na hodinu namočiť pre uľahčenie prípravy)

500g čerstvých jahôd
½ čerstvého vanilkového lusku
250ml rozpusteného kokosového oleja
2lyžice kvalitného slovenského medu
200g kešu orechov (pred prípravou orechy namočíme aspoň na 2hodiny)
šťava z ½ limetky

Postup:

Pripravíme si základ – v silnom mixéri (blender prípadne výkonný kuchynský robot) rozmixujeme mandle, vlašské orechy, kokos a datle až kým zo surovín nevznikne jednotná zmes s jemne lepkavou konzistenciou. Pripravíme si okrúhlu kovovú formu na pečenie s priemerom 24cm a zmesou orechov a datlí rovnomerne vystelieme celú plochu formy.

Mixér umyjeme, nalejeme do neho roztopený kokosový olej, scedené a osušené kešu orechy, med, limetkovú šťavu a všetky suroviny rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme vanilkový lusk a postupne pridávame jahody.

rawery.sk

Odporúčame pár jahôd nakrájať na kúsky a voľne nahádzať na orechový korpus. Korpus a jahody zalejeme jahodovým kešu krémom a tortu necháme odložiť do chladničky na niekoľko hodín. Ak sa veľmi tešíme, prípadne je návšteva už za dverami, môžeme použiť aj mrazničku, koláčik stuhne v nej rýchlejšie.

Podávame s čerstvým ovocím, dobrým ružovým vínom, hlasnou letnou hudbou a silným smiechom.

Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 13:24