unsplash.com
StoryEditor

Klasika, ktorá k Vianociam rozhodne patrí. Pripravte si s nami najvoňavejšie varené víno

18.12.2021, 08:00
Recepty a tipy
K Vianociam nepochybne patrí aj varené víno. Okrem toho, že celý váš domov rozvoniava všemožnými druhmi korenia, dokonca vás zahreje aj v tomto chladnom počasí. Pripravte si s nami túto vianočnú klasiku.

Budeme potrebovať

500 g trstinového cukru 

5 - 6 ks celej škorice

10 ks klinčekov

2 ks hviezdičiek badiánu

2 ks rozlúpnuté kardamómy 

200 ml tmavého rumu

100 ml vody

2 ks citróny

1 ks pomaranč

Postup

Karamelový základ: Do väčšieho hrnca vysypeme cukor. Nechajte ho rozpustiť na karamel, ale dajte pozor, aby príliš nestmavol. Do hotového karamelu pridajte korenie, prilejte kvalitný rum a vodu. Zmes nechajte rozvariť, aby sa chute spojili dokopy. Citróny a pomaranč poriadne umyte, nakrájajte na kolieska a pridajte ku karamelovému základu. Povarte cca 20 minút a potom odstavte. Tento základ by ste mali nechať odležať do druhého dňa. Ak si ho však pripravíte ešte vopred a viac, môžete ho odložiť do zaváraninového pohára a hocikedy vybrať, keď budete mať chuť na varené víno. 

Varené víno: K pripravenému a odstátemu základu prilejte 2 litre červeného vína. Túto zmes nechajte v hrnci zohriať, nie však zvariť. Keď budete chcieť, môžete si do hotového nápoja ešte nakrájať kúsky pomaranču. Cítite tú nádhernú korenistú vôňu? Ak áno, urobte si pohodlie, zapnite si vianočné pesničky a môže sa pustiť do pitia. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 20:40