unsplash.com
StoryEditor

Rýchly a jednoduchý čokoládový cheesecake. Pripravte si doma túto nepečenú kalorickú bombu

14.12.2021, 08:00
Recepty a tipy
Ak milujete čokoládu, tento cheesecake je stvorený priamo pre vás. Okrem toho je nepečený, takže sa nemôže stať , že vám prihorí. Pripravte si doma túto rýchlu a jednoduchú maškrtu.

Potrebujeme

1 bal. tmavé BeBe keksy

100 g masla

500 g nízkotučného jemného tvarohu

1 ks šľahačková smotana

300 g čokoláda na varenie

Poleva:

140 ml šľahačková smotana

100 g čokoláda na varenie

Postup

Bebe keksy si rozdrvte na čo najmenšie kúsky a pridajte do nich rozpustené maslo. Prichystajte si tortovú formu vystlanú alobalom, do ktorej zmes roztlačte po dne formy. Na šporáku si nad parou nechajte rozpúšťať čokoládu.

V miske si medzitým rozmiešajte tvaroh, do ktorého prilejte smotanovú šľahačku. Keď sa vám čokoláda rozpustí, tak ju nechajte chvíľku vychladnúť, ale nie úplne, aby sa z nej nestala tvrdá hmota. Napokon do nej primiešajte tvarohovo-šľahačkovú hmotou.

Keď máte hmotu poriadne rozmiešanú, môžete hmotu vyliať na pripravený korpus. Hmotu pekne uhlaďte. Polevu si pripravíte tak, že nad parou v šľahačke rozpustíte čokoládu. Necháte chvíľu vychladnúť a môžete ju vyliať na pripravenú zmes.

Najlepšie je, ak cheesecake necháte vychladnúť v chladnička minimálne na 10 hodín. Chute sa tak spoja a koláčik sa nebude roztekať. Prajeme vám dobrú chuť.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 13:27