unsplash.com
StoryEditor

Ako z cukrárne: Upečte si nadýchanú orechovú bábovku

17.10.2021, 12:00
Recepty a tipy
Ako stvorená na nedeľný dezert. Upečte si chutnú orechovú bábovku!

POTREBUJEME

šľahací mixér, formu na bábovku

SUROVINY

3 celé vajcia, 3 žĺtky, 250g kryštálového cukru, 2 lyžice mlieka, 150ml oleja, 400g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa, 275g orechov (mix), 3 lyžice masla, 2 lyžice strúhanky, 100g mliečnej čokolády

POSTUP

Vajcia a žĺtky vyšľaháme do nadýchanej peny. Za šľahania k nim pridáme cukor, mlieko a olej. 

Vo veľkej mise zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Polovicu orechov si odložíme a druhú nasekáme a zmiešame so sypkými surovinami. K sypkej zmesi prilejeme za stáleho miešania vaječnú zmes. 

Formu na bábovku vytrieme 1 lyžicou masla a vysypeme strúhankou. Nalejeme do nej opatrne pripravené cesto a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch cca 50 minút.

Mliečnu čokoládu nalámeme na menšie kúsky a roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme 2 lyžice masla a dôkladne premiešame, aby vznikla hladká poleva. Polejeme ňou bábovku a posypeme odloženými orechami. Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 00:07