danka hovorková
StoryEditor

Recept na sladkosť, z ktorej sa nepriberá: plnené rožteky bez cukru

21.11.2017, 13:16
Recepty a tipy
Sladké pečivo sa dá upiecť aj bez cukru. Stačí využiť prirodzenú chuť ovocia a zeleniny. Vyskúšajte jednoduchý a rýchly recept na rožteky bez štipky cukru alebo akéhokoľvek sladidla. O sladkú chuť aj peknú jesennú farbu sa postará mrkva. Nebudete potrebovať vajce ani mlieko a vďaka škorici Vám rozvoňajú celý byt.

350 g špaldovej celozrnnej hladkej múky

100 g mletých mandlí

450 g mrkvy

150 g masla

0,5 ČL mletej škorice

1,5 ČL prášku do pečiva

slivkový lekvár (sušené slivky, brusnice, marhule nesírené a nesladené ...)

Múku zmiešame s mandľami, škoricou a práškom do pečiva. Pridáme studené na kocky nakrájané maslo a najemno nastrúhanú mrkvu aj so šťavou. Vypracujeme pružné cesto, ktoré rozdelíme na menšie kúsky (bochníčky). Jednotlivé kúsky rozvaľkáme na kruh s priemerom cca 20 cm. Môže byť väčší aj menší, podľa toho aké veľké rožteky preferujeme. Kruh rozrežeme na 8 trojuholníkov. Do vrchnej časti dáme trochu lekváru alebo sušené slivky, ktoré sme nechali napučať vo vode s trochou rumu. Cesto stočíme do tvaru rožteka a kraje mierne ohneme. Rožteky poukladáme na suchý plech a pečieme cca 25 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov.  

rozky postup daniela hovorková

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 13:31