unsplash.com
StoryEditor

Nezvyčajný recept, ktorý musíte vyskúšať! Pripravte si sladkú omeletu so slivkami

01.10.2021, 10:00
Recepty a tipy
Vyskúšajte niečo nové! Pripravte si sladké raňajky, omeletu so slivkami.

POTREBUJEME

zapekaciu misu, mixér na šľahanie, sitko, panvicu s nelepivým povrchom

SUROVINY

15 sliviek, 1 citrón, štipka mletej škorice, 80g medu, 50ml červeného vína, 2 vajcia, 30g kryštálového cukru, štipka soli, 80ml mlieka, 60g hladkej múky, 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva, 50ml slnečnicového oleja, 100g gréckeho jogurtu, 50g vlašských orechov, 50g práškového cukru

POSTUP

Slivky si umyjeme, rozpolíme, zbavíme ich kôstky a reznou stranou ich naukladáme do zapekacej misy. Na vrch poukladáme plátky citróna, posypeme štipkou škorice, zalejeme medom a vínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňoch, približne 15 minút. 

V jednej miske vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do hustej svetlej peny. V ďalšej miske vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom a štipkou soli do tuha. Primiešame mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. 

Vaječné zmesi si opatrne zmiešame, aby nestratili na objeme. Omeletu opekáme na miernom ohni na panvici s olejom. Čerstvo pripravenú omeletu naplníme jogurtom a pečenými slivkami, dozdobíme sekanými orechami a cukrom. Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:10