Pinterest/Heidi/FoodieCrush
StoryEditor

Kúsok Talianska vo vašej kuchyni: Rigatoni zapečené s brokolicou a pancettou

01.08.2017, 10:00
Recepty a tipy
Kto by nemal rád taliansku kuchyňu? Vyskúšajte tento fantastický recept a oddajte sa nezameniteľnej chuti...Pretože takto môžu chutiť iba talianske cestoviny! MŇAM!

PRÍPRAVA: 60 MINÚT

POTREBUJEME NA 4 PORCIE:

320 g cestovín rigatoni

500 g brokolice

100 g pancetty (alebo inú slaninku)

2 šalotky

200 ml smotany

100 g strúhaného parmezánu

2 PL strúhanky

4 vajcia

2 PL oleja

muškátový oriešok

korenie a soľ

maslo na vymastenie

4 zapekacie misy :)

POSTUP:

Očistíme brokolicu, rozdelíme ju na menšie hlávky a uvaríme v mierne osolenej vode. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s 2 lyžicami oleja. Varíme ich len al dente ("na skus"). V rúre potom zmäknú. Pancettu nakrájame na kúsky a opečieme ju na väčšej panvici. Hneď ako pustí tuk, pridáme nadrobno pokrájanú šalotku. Keď spení, stiahneme panvicu z varnej dosky. V miske vyšľaháme vajcia, osolíme, okoreníme a ochutíme strúhaným muškátovým orieškom. Posypeme väčšinou parmezánu, necháme si asi len tretinu. Nakoniec prešľaháme so smotanou. Do panvice s pancettou pridáme brokolicu, cestoviny aj vaječnú zmes. Všetko dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme do zapekacích misiek, ktoré sme predtým vymastili maslom. Nakoniec zmiešame zvyšný parmezán so strúhankou a touto zmesou posypeme každú misku. Naplnené misky zapekáme v rúre približne 20 minút pri 220 °C.

Dobrú chuť :-) 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 09:31