Pinterest/abcnetau
StoryEditor

Má len dvanásť, no už vie čo chce. Robiť deti šťastnými

16.11.2016, 07:00
Príbehy
Príbeh chlapca, ktorý môže byť pre mnohých z nás inšpiráciou. Len dvanásť ročný Campbell Remess prezývaný aj Bumble vyrába plyšové hračky, a to len preto, aby urobil radosť chorým deťom, ktoré to potrebujú.

Keď mal deväť rokov spýtal sa mami, či by mohol kúpiť hračky aj deťom v nemocnici. Mama mu vysvetlila, že nemá toľko peňazí, keďže Campbell má ešte osem ďalších súrodencov. On sa však nevzdal a začal vyrábať plyšové hračky. Nikdy pred tým nič nešil a tak každým dňom zbieral skúsenosti. Prvá hračka mu trvala vyrobiť približne 5 hodín, ale stálo to za to. Dnes už má 12 rokov a za ten čas vyrobil približne 700-800 plyšákov.

"Keby Bumble mohol, šil by 24 hodín denne. Stále mu vravím, aby sa išiel hrať, pozerať film, no on chce šiť," hovorí mama tohto malého hrdinu.

Robí to s radosťou a z lásky. Choré deti, ktoré sa neusmiali dlhú dobu sú práve vďaka takémuto plyšákovi naozaj šťastné.Teší ho, že sa menia z negatívnych na pozitívnych a jeho plyšákov milujú, objímajú ich a nosia ich všade so sebou. 

Dokonca aj jeho otec bojoval s rakovinou a Campbell ani vtedy neprestal veriť, že túto zákernú chorobu porazí. Na znak toho mu daroval tzv. víťazného medveďa. Otec po tom všetkom tvrdí, že je to zázrak, ale naozaj ten boj vyhral a dokonca sa mu choroba odvtedy nevrátila. Myslí si, že v tom niečo bude a že je v týchto plyšákoch aj kus detskej mágie :). 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pribehy, menuAlias = pribehy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 17:26