Instagram/AmandaBoothová
StoryEditor

Môj syn má Downov syndróm, ale zaslúži si normálny život, hovorí modelka

22.10.2016, 14:00
Príbehy
Autor:
iDnes
Modelka Amanda Booth (30) vychováva syna s Downovým syndrómom a chce ukázať svetu, že takéto postihnutie nie je zďaleka tak hrozné, ako sa prezentuje. Aj takto postihnutí ľudia majú právo na plnohodnotný život a zaslúžia si úctu.

Amanda na svoj profil na sociálnej sieti každý deň pridáva fotografie, na ktorých je práve so svojím synom. Chce tak ľuďom dokázať, že aj život s postihnutým dieťaťom môže byť plnohodnotný, píše idnes.cz.
"Keď sa Micah narodil, nastalo niekoľko komplikácií a začali sme sa báť, či bude v poriadku. A už v tých chvíľach som spoznala, ako je neskutočne silná osoba. A vďaka nemu vidím aj ja svoju vnútornú silu, "uviedla modelka v rozhovore pre Harper s Bazaar.

Ešte stále o Downovom syndróme neviem všetko, ale určite viem, aký je môj syn, "pokračovala.
Lekári Amande robili v tehotenstve všetky vyšetrenia. Ani jedno nezistilo, že by mal byť jej syn nejako postihnutý. pár dní po narodení Micaha bolo však jasné, že niečo nie je v poriadku. podľa postavenia jeho očí mali podozrenie na Downov syndróm, ktorý nakoniec v jeho troch mesiacoch potvrdili aj testy.

"Len pár týždňov potom, čo sme sa stali šťastnými rodičmi, sme sa dozvedeli synovu diagnózu. Nemala som strach z toho, ako budú ľudia na túto informáciu reagovať, preto som sa aj rozhodla, že sa o náš príbeh podelím s ľuďmi na sociálnej sieti. Náš príbeh zdieľam hlavne pre ľudí, ktorí prežívajú podobné veci, "zverila sa.

Keď sa objavili prvé negatívne komentáre, Amanda to niesla zle a bolo jej z toho mizerne. Vraj preplakala nespočetne veľa nocí, pretože mala strach, že bude mať jej syn zložitý život a ľudia mu budú ubližovať.

"
Chcela by som, aby ľudia dali šancu všetkým, ktorí sú v niečom iní. Chcem, aby mal môj syn príležitosť v niečom uspieť. Som šťastná, že sa narodil do dnešnej otvorenej a chápajúce doby, "doplnila.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pribehy, menuAlias = pribehy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 00:13