Katka Kincelová
StoryEditor

Naše čitateľky sa pýtajú na veci, ktoré ich trápia a Evita odpovedá

14.07.2020, 14:30
Príbehy
Každá z nás má nejaký problém, s ktorým nevie nijako pohnúť. Prečítajte si, čo poradila Evita našim čitateľkám. Kto vie, možno sa v nejakom príbehu nájdete.

Môj manžel mi odmieta pomáhať v domácnosti. Hlavne teraz v karanténe je to zvláštne, lebo sme všetci doma a aj on, keďže pracuje ako asistent predaja v obchode s elektronikou. Tvrdí, že je to ženská robota.

Petra B.

Keď sa s ním nedá normálne porozprávať, keď nepochopí, v akom storočí žije, treba ísť na to rafinovane. Pokaziť vodovodné kohútiky, vybiť elektrické poistky, prepichnúť pneumatiku na kolese auta… Lebo oprava týchto vecí, to je zasa mužská vec. A pokračovala by som, až kým by nepochopil, že jednoduchšie bude raz za čas umyť riady, povysávať alebo navariť večeru – aj párky sa rátajú.

Mám tri deti v školskom veku, ani jedno z nich nečíta knihy, hoci v detstve sme im čítali. Máš recept, ako ich to naučiť?

Ivana P.

Nemám. Mňa vidia naši s knihou stále a číta len najstaršia – a aj to ju prinútila karanténa, inak by bola niekde vonku s kamošmi. Stále im podstrkujem knižky a veľmi sa im do nich nechce. Tak im aspoň dobré filmy púšťam.

Môj 15-ročný syn tajne fajčí. Našla som mu aj cigarety, aj zapaľovač, stalo sa to viackrát, už nezapiera, tvrdí, že mu to chutí. Peniaze má z vreckového a z darov od starých rodičov. Čo robiť? Dať mu vyfajčiť škatuľku naraz, aby mu bolo zle, sa mi fakt nechce.

Dida L.

No, ak fajčíte aj vy doma, asi to bude s vysvetľovaním náročnejšie. Ak nefajčíte, čiže nemá vo vás príklad, tak vysvetliť aj rázne, že v jeho veku to naozaj nie je ani zdravé, ani vhodné, ani nič iné, vziať vreckové, starým rodičom zakázať dotovať a chlapca trochu viac zamestnať doma. Nech ho máte na očiach. O pár rokov sa to už dať nebude :-).

Evita, čo si myslíš o ľuďoch, ktorí vôbec nepijú alkohol?

Lenka C.

Nič vlastne, keď tak nad tým rozmýšľam. Je to len rozhodnutie. Pár takých kamarátov mám a sú to skvelí spoločníci, žiadni unudení členovia žúrky, ktorí sú už o desiatej v posteli.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pribehy, menuAlias = pribehy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:13